FOTO’S – Zo komt de nieuwe terminal van Lelystad Airport eruit te zien

FOTO’S – Zo komt de nieuwe terminal van Lelystad Airport eruit te zien

Twee verdiepingen en een grote hal, opgetrokken uit veel hout en glas. Het doet haast Scandinavisch aan. Voor het eerst zijn er foto’s van hoe de nieuwe terminal van Lelystad Airport eruit komt te zien. Het ontwerp doet architect Paul de Ruiter denken aan ,,een soort stationsgebouw met een groot plaza”, stelt hij tegenover Omroep Flevoland.

De terminal zal grotendeels worden ingericht met ‘self service’ faciliteiten, onder meer voor het inchecken en het afgeven van ruimbagage. Naast een grote, lichte hal zijn er twee verdiepingen in de terminal. Op de begane grond is de security-check te vinden, de bovenverdieping krijgt uitgebreide zitgelegenheid met restaurants.

Dijk van groen
Buiten de terminal komt een groene dijk, die volgens de regional omroep aansluit op de vertrek- en aankomsthal. Daardoor blijven de activiteiten op het luchthaventerrein uit het zicht. Architect De Ruiter heeft bij het ontwerp sterk rekening gehouden met de mogelijkheid om de terminal eenvoudig uit te breiden.

De werkzaamheden voor de terminal zijn reeds gestart. Naar verwachting vertrekt medio 2019 de eerste vakantievlucht vanaf Lelystad Airport.

Close