Onderzoek naar isolatie woningen rondom Lelystad Airport

Onderzoek naar isolatie woningen rondom Lelystad Airport

Eigenaren van woningen rond Lelystad Airport kunnen in aanmerking komen voor gevelisolatie. Door de uitbreiding van de luchthaven lopen zij risico op geluidsoverlast. Komende weken gaat Rijkswaterstaat in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu onderzoeken of woningen in aanmerking komen voor gevelisolatie.

Op basis van het onderzoek wordt bepaald of het nodig is een woning te isoleren tegen het geluid van de vliegtuigen. Gedacht kan daarbij worden aan het aanbrengen van dubbel glas, het dichten van kieren of het isoleren van het dak. Afgelopen maanden konden huiseigenaren hun woning opgeven voor het isolatieonderzoek. De huizen moesten daarvoor binnen de vastgestelde geluidscontour (40 Ke contour) zitten. In totaal hebben 20 eigenaren zich gemeld bij Rijkswaterstaat. Onduidelijk is of ook nu nog woningen opgegeven kunnen worden.

Na afronding van het onderzoek kan dit najaar worden gestart met het eventueel aanbrengen van de isolatie. Het is de bedoeling om de geïsoleerde woningen in 2018 op te leveren, zodat de bewoners beschermd zijn tegen het geluid van vliegtuigen voordat Lelystad Airport haar deuren opent voor grote vliegtuigen medio 2019.

Close