Overijssel verzet zich tegen vliegroutes Lelystad Airport

Overijssel verzet zich tegen vliegroutes Lelystad Airport

Een burgerinitiatief genaamd ‘Hoog Over(ijssel)’ verzet zich tegen de beoogde vliegroutes van Lelystad Airport. Het actiecomité, dat pas enkele dagen geleden is opgericht, zoekt steun bij zo veel mogelijk burgers die zich zorgen maken over toekomstige passerende passagiersvliegtuigen boven de woonkernen.

In de Stentor stelt ‘Hoog Over(ijssel)’: ,,Het is vijf voor twaalf, iedereen in dit deel van Overijssel moet zich nu echt bewust worden wat ons boven het hoofd hangt”

Het actiecomité is een initiatief van de Plaatselijke Belangen in Dalfsen, Hoonhorst, Lemelerveld en buurtschap Hessum-Rechteren. Ze willen grote passagiersvliegtuigen die vanaf 2019 over het Vechtdal, maar ook door het Overijsselse luchtruim boven Zwolle, Kampen en de Kop van Overijssel naar luchthaven Lelystad vliegen, letterlijk ‘omhoog’ en daarmee buiten gehoorsafstand krijgen. De actievoerders hopen dat buurgemeenten, die de vliegtuigen ook laag over zich heen krijgen, zich bij het protest aansluiten, schrijft de regionale krant.

In de huidige plannen zouden vliegtuigen boven dit deel van Overijssel tussen de 1.000 tot 2.000 meter overkomen. De bewoners vrezen dat veel dalende vliegtuigen op de grond hoorbaar overkomen. Voor Salland zijn er ook consequenties. Als de landingsbaan nog niet vrij is moeten ‘wachtende’ toestellen enige tijd rondjes cirkelen boven Salland.

De vrees voor geluidsoverlast geldt vooral voor landende vliegtuigen. Opstijgende kisten zitten boven Overijssel al op twee kilometer hoogte en zijn daardoor nauwelijks nog hoorbaar.

De nu georganiseerde actievoerders in de gemeente Dalfsen hebben zich naar eigen zeggen door (luchtverkeers)kenners laten uitleggen dat er luchtruimte is om ook voor hogere aanvliegen te kiezen, aldus de Stentor. ,,Dat gaat nu ook onze inzet richting bestuurders, beleidsmakers en vooral beslissers rondom de uitbreiding van Lelystad Airport worden. Dat die luchthaven straks veel meer en ook grotere passagiersvliegtuigen gaat ontvangen staat vast. Dit is onomkeerbaar, Schiphol zit immers barstensvol. Als er nog mogelijkheden zijn vlieghoogtes boven deze regio aan te passen moeten we daar snel en met zoveel mogelijk bewoners en betrokkenen op gaan hameren”, vinden Eline Elshof (Plaatselijk Belang Hoonhorst) en mede-initiatiefnemer Ben Schrijver van Hoog Over(ijssel) uit Lemelerveld.

In een reactie stelt Lucht Verkeersleiding Nederland dat het niet zo eenvoudig is vlieghoogtes aan te passen. Dat heeft consequenties voor andere vliegvelden. Woordvoerder Maj-Britt van Raalte: ,,Het is veel complexer dan wat meer omhoog of omlaag.” De prioriteit voor de dienst ligt ‘in het aansluiten van de Lelystadroutes op die in het hogere luchtruim’.

Close