Parkeren op Lelystad Airport

Parkeren op Lelystad Airport

Parkeren op Lelystad Airport kan op dit moment alleen op één van de twee grote verharde parkeerterreinen waar betaald parkeren geldt. Het is de verwachting dat zodra de uitbreiding van de luchthaven voltooid is, het aantal parkeergelegenheden wordt uitgebreid en mogelijk ook externe aanbieders zich op de markt begeven.

Parkeerterrein P1 en P2

Parkeerterrein P1 ligt recht tegenover het huidige luchthavengebouw en heeft ruimte voor 150 auto’s. Op het terrein zijn ook enkele oplaadpalen beschikbaar voor elektrische auto’s. Uw paarkeerkaartje rekent u af in het luchthavengebouw. Maakt u vaak gebruik van deze parkeergelegenheid? Overweeg dan een abonnement.

Parkeerterrein P2 ligt recht tegenover het Luchtvaartthemapark Aviodrome en heeft capaciteit voor 500 auto’s. Aan de balie van de Aviodrome kunt u uw parkeerticket afrekenen.

Externe parkeergelegenheden

Momenteel zijn er nauwelijks aanbieders van externe parkeergelegenheid. Het ligt echter voor de hand dat dit medio 2019 zal veranderen, als daadwerkelijk de eerste vakantievluchten gaan vertrekken vanaf Lelystad Airport. Een manier om relatief goedkoop te parkeren is om uw auto in een gebied waar geen betaald parkeren geldt te plaatsen en vervolgens met de bus naar Lelystad Airport te reizen. De busverbinding gaat op dit moment echter niet erg frequent.

Op Lelystad Airport geldt een parkeerbeleid waarbij bekeuringen worden gegeven voor verkeerd geparkeerde auto’s en deze kunnen worden weggesleept.

Close