‘Reisbureaus niet blij met Lelystad Airport’

‘Reisbureaus niet blij met Lelystad Airport’

Met het verwerpen van de bezwaren door de Raad van State is de laatste hobbel voor uitbreiding van Lelystad Airport genomen. Maar het verzet blijft in de luchtvaart- en reissector. Zo zijn ANVR-reisbureaus niet blij met het verplaatsen van vakantievluchten naar de polder.

,,Wij zien ook niet in waarom een overstappende zakenreiziger die met KLM vliegt, op Schiphol voorrang zou krijgen op een Nederlands gezinnetje dat een welverdiende vakantie in Spanje of Griekenland boekt”, stelt topman Frank Oostdam van reisbrancheorganisatie ANVR in De Telegraaf. De reisbureaus zijn er vooral ongelukkig mee dat vakantiegangers vanaf 2019 verder moeten reizen om te vliegen naar een vakantiebestemming.

Ook bij luchtvaartmaatschappijen blijft weerstand. Tot dusverre zijn enkel Ryanair en Transavia voorzichtig geïnteresseerd, andere airlines zien het niet zitten om te verhuizen. Schiphol overweegt hen echter te dwingen. ,,Op dit moment onderzoekt het ministerie van Infrastructuur en Milieu hoe ze luchtvaartmaatschappijen toch zou kunnen dwingen. De Europese Commissie moet daar toestemming voor geven”, schrijft de Telegraaf. TUI-topman Arjan Kers heeft al aangekondigd zich tot het uiterste te zullen verzetten mocht men verplicht uitgeplaatst worden.

Close