Ryanair: ‘Capaciteit Lelystad Airport lachwekkend’

Ryanair: ‘Capaciteit Lelystad Airport lachwekkend’

Waar veel luchtvaartmaatschappijen terughoudend zijn om te gaan vliegen vanaf Lelystad Airport, is prijsvechter Ryanair zeer enthousiast. ,,We willen alle slots, als de prijs goed is. In een paar jaar tijd zullen we 2 miljoen passagiers naar Lelystad brengen”, stelde commercieel directeur David O’Brien onlangs in De Telegraaf.

Toch zijn er wel nog flinke hobbels te nemen alvorens de Ierse prijsvechter zich daadwerkelijk in de polder vestigt: ,,De capaciteit is echter lachwekkend op Lelystad”, zegt O’Brien. ,,Het gaat om drie vluchten per dag, daar kun je eigenlijk heel weinig mee als je verder wilt groeien in een flink tempo. Wij zouden een veelvoud kunnen doen. De markt is er, vlak bij Amsterdam.” Hij wijst erop dat Ryanair succesvol is op op luchthavens, waar voor hun komst eigenlijk nauwelijks passagiers trokken, zoals Bergamot en Bologna. O’Brien voelt zich echter niet geroepen om druk te gaan zetten, bijvoorbeeld bij Schiphol. ‘Het is graag of niet bij Ryanair’, constateert de krant.

President-directeur Jos Nijhuis van Schiphol zegt blij te zijn met de belangstelling van Ryanair voor Lelystad. Hij is echter niet van plan om de capaciteit te verruimen in het eerste jaren. ,,De luchthaven moet eerst ingeregeld worden.”

Close