TUIfly-topman: ‘Lelystad Airport ontlast Schiphol nauwelijks’

TUIfly-topman: ‘Lelystad Airport ontlast Schiphol nauwelijks’

TUIfly Nederland-topman Michiel Meijer vindt dat de besluitvorming over het verplaatsen van vakantievluchten naar Lelystad Airport niet op de huidige realiteit en feiten is gebaseerd. ,,Het publieke debat over luchtvaart moet worden gevoerd op basis van feiten”, zegt hij in gesprek met Reismedia.

Over Lelystad Airport zegt de topman: ,,Los van de vraag of het logisch is om het milieu 45 kilometer van Schiphol wél te belasten en op Schiphol niet, is hier sprake van een sterk misleidend beeld. Bij de opening van Lelystad in 2018 zal er een capaciteit zijn om welgeteld zes vliegbewegingen per dag uit te voeren. Dit aantal groeit maar langzaam in de jaren daarop volgend, maar zal altijd slechts een fractie blijven van het totaal aan vluchten dat op Schiphol wordt uitgevoerd. Het beeld dat Schiphol sterk wordt ontlast door het vergroten van Lelystad klopt gewoonweg niet. Nog los van het feit dat de sterke beperkingen van Lelystad als luchthaven het niet toestaan voor veel maatschappijen om daar hun bedrijf succesvol te opereren. Dit is bekend, maar wordt helaas door de vertegenwoordigers van omwonenden en politiek onvoldoende meegenomen in beeld- en besluitvorming.”

De huidige besluitvorming is grotendeels gebaseerd op het onderzoek uit 2008. Volgens Meijer zijn de aannames uit dat onderzoek inmiddels volledig achterhaald.,,Door miljarden aan investeringen in schonere en stillere vliegtuigen en andere procedures ten aanzien van aanvliegen en uitvliegen, is de overlast per vliegbeweging circa twintig procent lager dan aangenomen in de modellen van 2008. Dat betekent dus dat er binnen de te respecteren afspraak ten aanzien van de maximum overlast er veel meer vliegbewegingen gemaakt kunnen worden dan het aantal van 500.000 dat in 2008 is afgesproken.”

TUIfly stelde al eerder weinig trek te hebben om te verhuizen van Schiphol naar Lelystad Airport.

Close